Společnost ICONICS jmenuje prozatimního prezidenta a výkonného ředitele

ICONICS, Inc., společnost koncernu Mitsubishi Electric Corporation, jmenovala Yuji Ichioka prozatímním prezidentem a výkonným ředitelem společnosti. Pan Ichioka nahradí Russela L. Agrusu, který nedávno ze společnosti a z představenstva odešel. Pan Agrusa se stane nezávislým obchodním poradcem společnosti ICONICS v různých strategických otázkách.

Press Release | Published: 20.11.2020
Foxborough, MA – 20.listopadu 2020 – ICONICS, Inc., společnost koncernu Mitsubishi Electric Corporation, jmenovala Yuji Ichioka prozatímním prezidentem a výkonným ředitelem společnosti. Pan Ichioka nahradí Russella L. Agrusu, bývalého prezidenta a generálního ředitele, který nedávno odešel z ICONICS a z představenstva společnosti. Pan Agrusa se stane nezávislým obchodním poradcem společnosti ICONICS a bude pomáhat vedení společnosti v různých strategických otázkách. Společnost se zabývá hledáním nového generálního ředitele.

Pan Ichioka má 25leté funkční období ve společnosti Mitsubishi Electric a v posledním desetiletí intenzivně spolupracoval s produkty společnosti ICONICS. V srpnu 2019 byl jmenován výkonným viceprezidentem společnosti ICONICS a pracoval v sídle ICONICS ve Foxboro ve státě Massachussetts. Pan Ichioka nedávno působil jako zástupce generálního ředitele oddělení Automatizačních systémů v Nagoya společnosti Mitsubishi Electric, kde byl odpovědný za strategické globální plánování produktů a vývoj průmyslových řídicích systémů. V roce 2011 působil jako vrchni ředitel severoamerického vývojového centra společnosti Mitsubishi Electric Automation Inc. v Cambridge v Massachusetts. Pan Ichioka začínal u společnosti Mitsubishi Electric jako softwarový inženýr systémů řízení procesů na bázi PLC v Japonsku a má magisterský titul z japonské univerzity v Nagoji.

Pan Agrusa založil společnost ICONICS v roce 1986 a dosud ji řídil jako prezident a generální ředitel. Vize a houževnatost pana Agrusy byla průkopníkem na rozvíjejícícm se trhu automatizace založeném na PC vytvořením běžného softwaru HMI a SCADA pro automatizaci továren a rozrostla společnost ICONICS na přední světovou softwarovou společnost pro energetiku, výrobu, průmysl a automatizaci budov. Pan Agrusa má titul B.S. v elektotechnice na State University of New York v Buffalu a M.S. v oboru počítačových věd z Bostonské univerzity. Kariéra pana Agrusy, která se zrodila v New Yorku, začala ve společnostech Westinghouse Electric Corporation a Foxboro Company. Prosazoval technologii OPC a významně přispěl k úspěchu Nadace OPC (www.opcfoundation.org), přičemž ve správní radě nadace působil sám jako její marketingový předseda.

“Nejvíce jsme nadšeni z budoucnosti společnosti ICONICS”, řekl Yoshikazu Miyata, výkonný ředitel a prezident skupiny Factory Automation Systes Group ve společnosti Mitsubishi Electric, “ICONICS je cenným zdrojem v rámci skupiny Mitsubishi Electric Factory Automation Systems a její technologie je nezbytnou součástí globální digitální transformace společnosti Mitsubishi Electric. Naší vizí je neustále investovat do oblasti IoT a softwaru a společnost ICONICS je ústředním bodem naší strategie.”

“V průběhu let jsem měl velkou výsadu spolupracovat s tolika výjimečnými, oddanými a kreativními lidmi ve společnosti ICONICS,” řekl pan Agrusa. “Jsem vděčný za veškerou jejich houževnatou tvrdou práci a dlouhé hodiny, které povýšily společnost ICONICS na jednoho z předních světových inovátorů, vývojářů a prodejců automatizační softwarové technologie. Těším se, že budu i nadále sloužit společnosti ICONICS jako obchodní poradce.”

“Přispění pana Agrusy do odvětví a společnosti samotné nelze přecenit a jsme velmi potěšeni, že v něm můžeme působit jako nezávislý obchodní poradce,” řekl Satoshi Takeda, viceprezident skupiny Factory Automation Systems, Mitsubishi Electric. “Díky svým zkušenostem se pan Ichioka perfektně hodí jako nástupce pana Agrusy.”


O společnosti ICONICS

ICONICS má sídlo ve Foxborough v Massachusetts a je globálním vývojářem softwaru pro vizualizaci, HMI, SCADA a energetických řešení. Software ICONICS s více než 375 000 instalacemi ve více než 100 zemích po celém světě a provozovanými ve více než 70 procentech 500 globálních společností, je doporučován pro automatizaci, monitorování a optimalizaci nejdůležitějších aktiv zákazníka. Společnost ICONICS byla jmenována Microsoft Partner roku 2018 a v současné době je šestinásobným vítězem této ceny.

 
O společnosti Mitsubishi Electric Corporation
S téměř 100 lety zkušeností v poskytování spolehlivých a vysoce kvalitních produktů je společnost Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) uznávaným světovým lídrem ve výrobě, marketingu a prodeji elektrických a elektronických zařízení používaných při zpracování informací a komunikacích, vývoji vesmíru a satelitní komunikace, spotřební elektroniky, průmyslové technologie, energie, dopravy a stavebního zařízení. Mitsubishi Electric se v duchu svého firemního prohlášení Changes for the Better a ekologického prohlášení Eco Changes snaží být globální přední zelenou společností obohacující společnost technologiemi. Společnost zaznamenala tržby ve výši 4 462,5 miliardy jenů (41,5 miliardy USD *) ve fiskálním roce končícím 31. března 2020. Další informace naleznete na adrese:
   
ICONICS Informace z pozadí společnosti
Společnost ICONICS, dlouholetý zlatý partner společnosti Microsoft a šestinásobný držitel ceny Microsoft Partner Roku, v oblasti výroby, vývoj aplikace a CityNext Partner, poskytuje řešení pro zlepšení produktivity, snížení doby integrace a provozních nákladů a optimalizaci využití majetku s vizualizačním a automatizačním softwarem. Společnost ICONICS, založená v roce 1986, má 375 000 instalací ve více než 100 zemích po celém světě. Společnost ICONICS splňuje náročené aplikační výzvy automobilového průmyslu, automatizace budov, potravinářského průmyslu, vládní infrastruktury, výroby, petrochemie, farmacie, obnovitelných zdrojů energie, veřejných služeb a vodohospodářského průmyslu. Jako spravovaný partner Microsoft ISV, ICONICS navrhuje svá řešení pro využití technologií Microsoftu, včetně Windows 10, Windows Server, Microsoft .NET, Microsoft Azure, SQL Server a Microsoft Share Point.
 
© 2020 ICONICS, Inc. Všechna práva vyhrazena. AnalytiX a jeho příslušné moduly jsou registrované ochranné známky společnosti ICONICS, Inc. GENESIS64, GENESIS32, Hyper Historian, BizViz, PortalWorX, MobileHMI a jejich příslušné moduly, OPC-To-The-Core a Visualize Your Enterprise jsou ochranné známky společnosti ICONICS, Inc. Zde uvedené názvy produktů a společností mohou být ochrannými známkamki příslušných vlastníků.