OEM dohoda: Společnosti ICONICS a TAKEBISHI Corp. Japan

Společnosti ICONICS a Takebishi Corp. Japonsko s potěšením oznamují, že software Takebishi DeviceXPlorer OPC Server byl integrován do softwarové sady ICONICS GENESIS64™ HMI/SCADA verze 10.96.2 na základě společných výzkumných a vývojových aktivit prováděných společnostmi ICONICS a Takebishi.

Press Release | Published: 15.10.2020
Foxborough, MA - 15. října 2020 – společnost ICONICS ICONICS je globálním poskytovatelem softwaru pro automatizaci a šestinásobným vítězem ceny Microsoft Partner roku. Poskytuje vyspělé vizualizace, analytiku a mobilní softwarová řešení s 4.0 podporou OPC UA a BACnet pro energetiku, výrobu, průmysl nebo automatizaci budov. Společnost ICONICS oznámila dohodu se společností Takebishi Corporation o integraci serveru Takebishi DeviceXPlorer OPC Server s vlastními automatizačními softwarovými řešeními založenými na OPC.

Takebishi DeviceXPlorer OPC Server je přední softwarová sada serverů OPC, která poskytuje konektivitu s řídicími zařízeními ve výrobních, továrních a provozních prostředích s vybavením, jako jsou PLC, obráběcí stroje a roboty. Poskytuje komunikační funkce s více zařízeními prostřednictvím různých síťových technologií a pomáhá přemostit data do různých aplikací. Server Takebishi DeviceXPlorer OPC podporuje rozhraní OPC UA, DA, AE a SuiteLink a lze se připojit k více než 200 typům zařízení.
 
Společnosti ICONICS a Takebishi Corp Japan s potěšením oznamují, že software Takebishi DeviceXPlorer OPC Server byl integrován do softwarové sady ICONICS GENESIS64™ HMI/SCADA verze 10.96.2 na základě společných výzkumných a vývojových aktivit prováděných společnostmi ICONICS a Takebishi a smlouvou OEM, která umožňuje přerozdělení serverů Takebishi OPC v rámci instalace produktu ICONICS. Vydání verze 10.96.2 je plánováno na 4. čtvrtletí 2020.
 
Tento nový integrovaný OPC server byl představen 15. října 2020 během virutálního eventu “Connect 2020: Digital Transformation Solutions for a New Normal”. Mezi funkce patří procházení dat přímo z konfiguračních prostředí ICONICS, integrované licencování, integrovaná instalace a nástroje pro import stávajících konfigurací z PLC a ze serverů OPC, jako je KEPServerEX a několik dalších, do softwarového rozhraní DeviceXPlorer OPC Server. Společnosti plánují budoucí spolupráci za účelem zefektivnění vývoje projektů, jako je integrace konfiguračního prostředí pro server Takebishi DeviceXPlorer OPC do ICONICS Workbench a softwarového řešení IoTWorX™. 
 
“Automatizační software ICONICS byl navržen pro konektivitu OPC UA,” řekl Dave Oravetz, viceprezident pro inženýrství společnosti ICONICS. “S ohledem na to naše řešení, jako je naše vlajková loď HMI/SCADA a sada pro automatizaci budov, GENESIS64, vyžadují OPC server, který poskytuje nejmodernější funkce. Takebishi je skvělý a důvěryhodný partner s rozsáhlou konektivitou zařízení. ICONICS se těší na budování společného vztahu se společností Takebishi ve prospěch našich vzájemých zákazníků.”
 
“Těší nás integrace serverů GENESIS64 a Takebishi DeviceXPlorer OPC Server,” řekl Hiroshi Okagaki, ředitel společnosti Takebishi Corp., “tato integrace zajišťuje konzistentní provozuschopnost pro naše zákazníky a zároveň také realizuje bezproblémovou spolupráci mezi oběma produkty.”
 
O společnosti TAKEBISHI Corp.
Od svého založení v roce 1926 se společnost TAKEBISHI rozrostla hlavně o poskytování produktů společnosti Mitsubishi Electric Corporation v oblastech Kjóto a Shiga v Japonsku. Jako strojírenská obchodní společnost se TAKEBISHI specializuje na transakce průmyslových elektrických a elektronických zařízení. TAKEBISHI má v současné době osm poboček v Japonsku a pět dceřiných společností mimo Japonsko a je uvedena v první části tokijské burzy. TAKEBISHI si klade za cíl být “inovatnivní obchodní společností, která poskytuje komplexní řešení” s inovativní technologií a nejvyšší kvalitou. Společnost vstoupila do nadace OPC v roce 1995 okamžitým vývojem svého OPC serveru, čímž se stala první společností, která vyvinula a uvedla na trh OPC server v Japonsku. Od té doby společnost TAKEBISHI vyvinula několik serverů OPC, což přispívá k šíření technoloie OPC.
    
O společnosti ICONICS
ICONICS má sídlo ve Foxborough v Massachusetts a je globálním vývojářem softwaru pro vizualizaci, HMI, SCADA a energetických řešení. Software ICONICS s více než 375 000 instalacemi ve více než 100 zemích po celém světě a provozovanými ve více než 70 procentech 500 globálních společností, je doporučován pro automatizaci, monitorování a optimalizaci nejdůležitějších aktiv zákazníka. Společnost ICONICS byla jmenována Microsoft Partner roku 2018 a v současné době je šestinásobným vítězem této ceny.
   
ICONICS základní informace
Společnost ICONICS, dlouholetý zlatý partner společnosti Microsoft a šestinásobný držitel ceny Microsoft Partner Roku, v oblasti výroby, vývoj aplikace a CityNext Partner, poskytuje řešení pro zlepšení produktivity, snížení doby integrace a provozních nákladů a optimalizaci využití majetku s vizualizačním a automatizačním softwarem. Společnost ICONICS, založená v roce 1986, má 375 000 instalací ve více než 100 zemích po celém světě. Společnost ICONICS splňuje náročné aplikační výzvy automobilového průmyslu, automatizace budov, potravinářského průmyslu, vládní infrastruktury, výroby, petrochemie, farmacie, obnovitelných zdrojů energie, veřejných služeb a vodohospodářského průmyslu. Jako spravovaný partner Microsoft ISV, ICONICS navrhuje svá řešení pro využití technologií Microsoftu, včetně Windows 10, Windows Server, Microsoft .NET, Microsoft Azure, SQL Server a Microsoft Share Point.
 
© 2020 ICONICS, Inc. Všechna práva vyhrazena. AnalytiX a jeho příslušné moduly jsou registrované ochranné známky společnosti ICONICS, Inc. GENESIS64, GENESIS32, Hyper Historian, BizViz, PortalWorX, MobileHMI a jejich příslušné moduly, OPC-To-The-Core a Visualize Your Enterprise jsou ochranné známky společnosti ICONICS, Inc. Zde uvedené názvy produktů a společností mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.