Ráda bych začala vysvětlením charakteristik silného a solidního obchodního partnerství. Budete tak schopni pochopit, proč je partnerství mezi ICONICS a Mezinárodní unií provozních inženýrů (IUOE) tak významné. Poté se ponořím do toho, jak toto konkrétní partnerství začalo a jak nadále prosperuje prostřednictvím pozitivní a podpůrné spolupráce.

Dobrá obchodní partnerství jsou v souladu s hodnotami, účely a silnými stránkami, které aktivně upevňují přímočarou upřímnou komunikaci. Dobrý obchodní partner navíc věří tomu, čemu věříte vy. Často sdílí překrývající se hodnoty, integritu a standardy a oba subjekty investují svůj čas do sdílené pracovní spolupráce. Tato spolupráce by samozřejmě měla být příjemná, poutavá a doplňková, aby vynesla to nejlepší ze všech zúčastněných stran. Dobří obchodní partneři se nakonec vzájemně respektují a chovají se podle toho profesionálně. Partnerství mezi ICONICS a IUOE je dokonalé „spojení“ všech těchto prvků, a proto tak dobře funguje. Tak a teď blíže k tomu, jak to všechno začalo.

Mezinárodní unie provozních inženýrů

Mezinárodní unie provozních inženýrů je pokročilý odborový svaz, který zastupuje různorodou skupinu těžkých operátorů a stacionárních inženýrů v odvětví stavebnictví, potrubí, správy zařízení a životního prostředí. Členy IUOE jsou také mechanici, inspektoři, operátoři budov a údržby průmyslových komplexů a veřejní zaměstnanci z mnoha oblastí. Společnost byla založena v roce 1896 a dnes má více než 400 tisíc členů ve 123 místních odborech po celých Spojených státech a Kanadě. Vzhledem k tomu, že se od členů IUOE očekává, že se budou neustále vyvíjet a zlepšovat, aby zůstali hodnotnými a produktivními pracovníky, je organizace odpovědná za jejich školení a přípravu na rychle vyvíjející se technologie a neustále rozvíjející trh práce. K dosažení těchto cílů IUOE vlastní a provozuje své Mezinárodní školící a vzdělávací centrum (ITEC) v Crosby v Texasu. Toto nejmodernější zařízení obsahuje vše potřebné k hostování, podpoře a rozvoji dovedností a znalostí svých členů a nabízí vybavení, které zahrnuje vzdělávání, pohostinství, dopravu, zábavu a stavební operace. Ve skutečnosti je to právě díky zařízení ITEC, že IUOE a ICONICS zahájily spolupráci.

Začátky partnerství ICONICS/IUOE

IUOE, která se skládá ze zúčastněných stran na všech provozních úrovních si je extrémně vědoma provozní efektivity, úspory nákladů a pohodlí obyvatel, tedy všech aspektů, které jsou pro vlastníka budovy zásadní. Organizace proto potřebovala softwarové řešení pro automatizaci, aby mohla efektivně provozovat a řídit zařízení ITEC, které by bylo využíváno jako školící nástroj pro jeho členy. Vzhledem k tomu, že tým pro provoz a správu budov ITEC bude používat více systémů automatizace budov (BAS), měli zájem o platformu, která by mohla být nad těmito systémy BAS a poskytovat samostatná adresovatelná zařízení pro agregaci různých datových bodů pro analýzy a vývoj učebních osnov. IUOE již dříve používala Microsoft Azure a v lednu 2019 je tým Microsoft Smart Buildings odkázal na ICONICS, několikrát za sebou zvoleného Microsoft partnera roku. Již po několika schůzkách a v souladu s preferencemi IUOE hledat spíše partnery než dodavatele, se organizace spojila s ICONICS. Dalším krokem bylo nasazení softwarového řešení HMI/SCADA společnosti ICONICS.

Působivé je, že nasazení proběhlo během vrcholu pandemie COVID-19. Projekt dokončily většinou týmy pracující na dálku z New Yorku, Kalifornie, Texasu, Massachusetts a Illinois s využitím konferenčních hovorů a cloud computingu se zahrnutím pouze dvou lokálních pracovníků, jednoho stavebního inženýra a jednoho IT experta.

IUOE zaznamenala okamžité výhody řešení ICONICS v reálném čase, jako jsou:

  • Přístup k dynamickým datům v reálném čase
  • Zvýšená operační inteligence
  • Praktický přehled pro analýzu historických dat a trendů
  • Viditelnost pro všechny systémy v budovách (bez ohledu na prodejce/výrobce)
  • Schopnost monitorovat a řídit úroveň pohodlí zařízení (teplota, vlhkost a kvalita vzduchu)
  • Integrace s Wellstatem pro měření úrovní kvality vnitřního vzduchu (IAQ) CO2, pevných částic, těkavých organických sloučenin, formaldehydu a ozónu

A kromě použití softwaru ICONICS pro správu a provoz ITEC se platforma používá také v pokročilých třídách automatizace budov IUOE. Studenti se mohou učit z reálného systému s daty v reálném čase ze skutečného zařízení, takže nejsou omezeni na laboratorní prostředí, což je pro studenty obrovský přínos. Podle Nassera Dollaha, ředitele stacionárního výcviku IUOE, “je systém ICONICS skutečně velmi důležitou součástí celého vzdělávacího oddělení. Je to pravděpodobně jeden z nejlepších učebních nástrojů, se kterým jsem kdy pracoval. ICONICS vyniká ve výuce tříd, ale především ve výuce detekce chyb a diagnostiky. Když moji studenti uvidí ICONICS, hned se ptají, “Odkud se to vzalo? Jak to dostanu do své budovy?”

Rozvíjející se partnerství ICONICS a IUOE prostřednictvím Partnerské konference 2022

Protože IUOE neustále hledá způsoby, jak posunout svůj vzdělávací a školící program a zlepšit svou metodologii výuky, napadlo ji uspořádat partnerskou/školitelskou konferenci. Partnerská konference 2022 se konala v jejich zařízení ITEC ve dnech 13. a 14. září a jejím cílem bylo shromáždit partnery organizací a školitele, aby sdíleli osvědčené postupy, diskutovali o případech použití, propojovali sítě s kolegy a předváděli nové technologie a výukové techniky. Organizace také na konferenci koordinovala přehlídku partnerských prodejců, takže jednotliví partneři mohli poskytnout ukázky své technologie a vést osobní rozhovory s lektory. ICONICS se zúčastnil této konference a podpořil IUOE.

A stejně jako ostatní partneři i ICONICS na konferenci předvedl svůj software. Účastníci z první ruky viděli sílu ICONICS prostřednictvím ukázek a dozvěděli se podrobnosti o jejích schopnostech od našeho týmu. Ten byl schopen sdílet znalosti a věcně komunikovat s účastníky. Nasser Dollah byl také přítomen, aby vysvětlil, jak IUOE používá ICONICS k řízení a správě zařízení ITEC a jak používá software ve třídě k výuce jeho členů. Komentoval: “ICONICS je nástroj, který propojuje všechna pomocná zařízení a přináší informace do systému, takže operační tým může správně reagovat na poptávku. Dále dodal: Software ICONICS také velmi dobře umožňuje provozní optimalizaci a prediktivní a preventivní údržbu. Když mluvím o reakci poptávky, vždy používám tři P (preventivní, prediktivní, profitová). A to jde ruku v ruce. To je pro inženýry, majitele budov a manažery důležité, aby si pamatovali. Pokud provádí správnou preventivní a prediktivní údržbu, znamená to, že ušetří peníze, které mohou vrátit do svého zisku.”

Jak vypadá budoucnost partnerství ICONICS & IUOE

Jak tedy vypadá budoucnosti pro ICONICS a IUOE? Zeptala jsem se Nassera na tuto otázku a on řekl: “Ideální vizí je to, co jsme dělali poslední dva roky. Budeme i nadále úzce spolupracovat s ICONICS a vyvíjet a zlepšovat náš systém.” Pokud jde o ICONICS, budeme také nadále spolupracovat s IUOE, abychom jim pomohli optimálně provozovat jejich zařízení ITEC a vzdělávat jejich členy.

ICONICS je skutečně lepší společností díky našim partnerům, protože díky nim rosteme a učíme se od nich. Naši partneři jsou nedílnou součástí naší obchodní strategie i našeho úspěchu. A naše partnerství s UIOE je toho příkladem.