ICONICS oferuje darmowe, zdalnie obsługiwane oprogramowanie Remote Expert Assistance wspomagające ekspertów podczas kryzysu COVID-19.

ICONICS oferuje bezpłatne korzystanie ze swojego rozwiązania zdalnej pomocy CFSWorX™ dla pracowników terenowych, aby pomóc firmom w rozwiązywaniu problemów, związanych z podróżami i dostępnością pracowników, powodowanych przez COVID-19.

Press Release | Published: 03.04.2020
Foxborough, MA –3 kwietnia 2020 r. - ICONICS, wiodący dostawca wizualizacji oraz oprogramowania opartego na sztucznej inteligencji do zastosowań produkcyjnych, przemysłowych i inteligentnych budynków, ogłosił dzisiaj bezpłatne korzystanie ze swojego produktu CFSWorX Connected Field Worker i Remote Expert do końca 2020 roku. Ma to pomóc firmom poradzić sobie z rosnącą luką w kadrach pracowniczych i zakłóceniami w łańcuchu dostaw wywołanymi przez pandemię Coronavirus/COVID-19.

Ponieważ COVID-19 nadal rozprzestrzenia się w Ameryce Północnej, CDC zasugerowało firmom wdrożenie polityki pracy zdalnej i ograniczeń w podróżowaniu, aby pomóc spowolnić rozprzestrzenianie się wirusa. W ciągu ostatnich kilku tygodni sytuacja stała się bardziej kłopotliwa, a wiele firm poszukuje sposobów na ograniczenie zakłóceń w działalności gospodarczej przy jednoczesnym zachowaniu zdrowia pracowników jako najwyższego priorytetu.

"COVID-19 wpływa na życie ludzi na całym świecie", powiedział Russ Agrusa, założyciel i dyrektor generalny ICONICS, "i wymusza zmiany w sposobie interakcji i pracy. W ICONICS zdrowie i bezpieczeństwo naszych pracowników, a także pracowników naszych klientów, integratorów systemów i partnerów jest dla firmy priorytetem. Dlatego też, w odpowiedzi na obecną sytuację i to, co pojawiło się od czasu powstania COVID-19, ICONICS oferuje swoją zaawansowaną funkcję Remote Expert, poprzez oprogramowanie CFSWorX, bez żadnych kosztów do końca 2020 roku. Jest to część naszych szerszych działań mających na celu pomoc wielu firmom dotkniętym nagłym wzrostem polityki pracy z domu i ograniczeniami w podróży wynikającymi z wybuchu epidemii wirusa. Mamy nadzieję, że ograniczymy przewidywany wpływ tego wirusa na przedsiębiorstwa przemysłowe i pozostaniemy wierni naszemu zaangażowaniu w służbę branży, którą nazywamy domem".

W tym trudnym okresie, wideokonferencje, czaty i wysyłanie ekspertów w teren, w celu rozwiązania problemów oraz zapewnienia wsparcia i współpracy, będą ważniejsze niż kiedykolwiek wcześniej. Wszystko, aby zapewnić pracownikom bezpieczeństwo, a jednocześnie umożliwić im dalsze prowadzenie działalności. Rozwiązanie ICONICS Connected Field Worker ze zintegrowaną funkcją pomocy zdalnej - Remote Expert, pomaga zminimalizować negatywny wpływ, jaki COVID-19 wywiera na firmy, zapewniając zdalną współpracę i wsparcie, które można zastosować w mniej niż 60 minut. Dzięki temu pracownicy, technicy i klienci mogą uzyskać wsparcie, którego potrzebują do wykonywania swojej pracy bez narażania zdrowia, bezpieczeństwa i wydajności.

Ta oferta jest ważna tylko dla nowych aplikacji. Firmy, które zarejestrują się będą miały możliwość bezpłatnego korzystania z CFSWorX do końca 2020 roku i będą miały dostęp do następujących funkcji:
  • Prowadzenie swoich techników terenowych i klientów przy użyciu adnotacji na żywo w celu zaawansowanej współpracy.
  • Transmisja strumieniowa wideo i audio na żywo do ekspertów pracujących zdalnie w celu pomocy przy rozwiązywaniu problemów i dzielenia się wiedzą.
  • Obsługa użytkowników zdalnych na istniejących urządzeniach, a także na urządzeniach z funkcją AR.
Aby uzyskać więcej informacji na temat rozwiązania ICONICS Connected Field Service z obsługą Remote Expert lub zgłosić zainteresowanie bezpłatnym okresem próbnym, prosimy o kontakt pod adresem marketing@iconics.com.

O ICONICS
ICONICS ma siedzibę główną w Foxborough, Massachusetts i jest globalnym twórcą oprogramowania: HMI/SCADA, IoT i analitycznego oraz rozwiązań w zakresie oprogramowania w chmurze dla rynku produkcyjnego, przemysłowego i automatyki budynków. Z ponad 350.000 instalacji w ponad 100 krajach na całym świecie, które działają w ponad 70 procentach z 500 ogólnoświatowych firm, oprogramowanie ICONICS jest zalecane do automatyzacji, monitorowania i optymalizacji najbardziej krytycznych aktywów klienta. ICONICS otrzymał niedawno tytuł Microsoft Manufacturing Partner of the Year 2018 i jest sześciokrotnym laureatem nagrody Microsoft Partner of the Year.

Informacje Podstawowe o ICONICS
ICONICS, wieloletni złoty partner Microsoft i sześciokrotny laureat nagrody Microsoft Partner of the Year, w tym producent, twórca aplikacji i posiadacz tytułu CityNext Partner of the Year, dostarcza rozwiązania zwiększające produktywność, skracające czas integracji i koszty operacyjne oraz optymalizujące wykorzystanie zasobów dzięki oprogramowaniu do wizualizacji i automatyzacji. Założona w 1986 roku firma ICONICS posiada 350.000 instalacji w ponad 100 krajach na całym świecie. ICONICS spełnia wysokie wymagania aplikacyjne dla przemysłu motoryzacyjnego, spożywczego i napojów, produkcyjnego, petrochemicznego, farmaceutycznego, wodno-ściekowego automatyki budynków, infrastruktury rządowej, energii odnawialnej i użyteczności publicznej. Jako partner zarządzający Microsoft ISV, ICONICS projektuje swoje rozwiązania w oparciu o technologie Microsoft, w tym Windows 10, Windows Server, Microsoft .NET, Microsoft Azure, SQL Server i Microsoft SharePoint.

© 2019 ICONICS, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone. AnalytiX i jego moduły są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy ICONICS, Inc. GENESIS64, GENESIS32, Hyper Historian, BizViz, PortalWorX, MobileHMI i ich moduły, OPC-To-The-Core oraz Visualize Your Enterprise są znakami towarowymi firmy ICONICS, Inc. Inne nazwy produktów i firm wymienione w niniejszym dokumencie mogą być znakami towarowymi ich odpowiednich właścicieli.